Leuke en leerzame activiteiten in het Zuiderzeemuseum.
Leuke en leerzame activiteiten in het Zuiderzeemuseum. (Foto: Thijs Jansen)

Voorjaar in Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN - Ontdek in het Zuiderzeemuseum van zaterdag 20 tot en met maandag 22 april de leuke en leerzame (familie)paasactiviteiten. Of kom in de meivakantie van 23 april tot en met 5 mei spelen, luisteren, ontdekken én genieten in het Zuiderzeemuseum.

In het buitenmuseum ontdekken bezoekers de herkomst en betekenis van het paasfeest en voert een speciale paasroute langs leuke en bijzondere locaties. Zoek bijvoorbeeld paasvoorwerpen in de feestwinkel of bind de strijd aan met elkaar bij de paasspelen. Daarnaast kunnen kinderen een paaswens schrijven tijdens de schrijfles. Verzamel vier stempels en ontvang als beloning een leuke verrassing.

Vuile handjes

Tijdens het paasweekend en de meivakantie kunnen kinderen in de huid kruipen van een kind uit 1919. Ze draaien dan mee in een huishouden van vroeger en merken dat ze hiervan bepaald 'vuile handjes' krijgen. Natuurlijk kunnen het verkleden in klederdracht, het spelen van Oudhollandse spelletjes en het volgen van verschillende knutselactiviteiten ook niet ontbreken.

Waterwerkers

Vanaf 25 april is de vernieuwde Expeditie Waterwerken weer open. Cornelis Lely - bedenker van de Afsluitdijk én een briljante waterwerker - zoekt opvolgers die ook in de toekomst Nederland droog en veilig kunnen houden. Ga mee op expeditie en voer opdrachten uit op het land en op het water. Verzamel zo geheime tekens, waarmee aan het einde de waterwerkers-code is te kraken.

Kijk voor meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl.