Ford Kuga
Ford Kuga (Foto: Ford)

Ford zet groot in op elektrificatie

REGIO - Ford heeft een uitgebreide reeks nieuwe auto's gepresenteerd die zijn ontworpen om steden schoner en stiller te maken door steeds meer gebruik te maken van milieuvriendelijke elektrische aandrijvingen.

Het assortiment van zestien geëlektrificeerde modellen die vandaag worden aangekondigd, wordt uitgebracht onder de nieuwe noemer Ford Hybrid. Het omvat een uitgebreide reeks modellen, van kleine personenauto's tot SUV's en people-movers. En er zijn ook een op de Ford Mustang geïnspireerde, sportieve SUV en een volledig elektrische Transit in de maak.

Deze ontwikkeling markeert een nieuwe mijlpaal voor Ford: het bedrijf legt zich toe op het leveren van een nieuwe reeks zuinige en plezierig rijdende auto's die voldoen aan de uiteenlopende wensen van de Europese klant. Of die nu de kinderen veilig naar school wil brengen, pakketjes wil afleveren of op zoek is naar sportieve prestaties.

"Ford Hybrid voertuigen maken elektrificatie relevant en haalbaar voor meer bestuurders dan ooit. Van elke nieuwe auto die we introduceren, van Fiesta tot Transit, wordt ook een geëlektrificeerde versie uitgebracht, die het beste past bij de behoeften van onze klanten en die betaalbaar is", aldus Stuart Rowley, President van Ford Europa. "De modellen die vandaag worden geïntroduceerd, zijn uitgerust met nieuwe voorzieningen op het gebied van technologie en connectiviteit en zijn nog maar het begin van onze plannen om een uitgebreid assortiment te ontwikkelen van slimme auto's voor een slimme wereld". Eerder dit jaar gaf Ford aan ernaar te streven om van alle toekomstige modellen van het bedrijf ook een geëlektrificeerde versie op de markt te brengen.