Met dank aan Melkveebedrijf Fam. Fontaine te Dirkshorn. V.l.n.r. Arjan Vriend, verkoopleider Johan Goudsblom en Siem Vriend.
Met dank aan Melkveebedrijf Fam. Fontaine te Dirkshorn. V.l.n.r. Arjan Vriend, verkoopleider Johan Goudsblom en Siem Vriend. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

Van der Sluis óók sterk in de veehouderijsector

ANNA PAULOWNA - De oorsprong van het in 1962 in Anna Paulowna opgerichte Landbouwmechanisatiebedrijf J. van der Sluis BV ligt in de bloembollen- en tuinbouwsector. Echter met het groeien van het bedrijf en het werkgebied wordt óók de veehouderijsector een steeds belangrijkere klantengroep voor J. van der Sluis BV.

Adequaat en vakkundig

Naast het oorspronkelijke bedrijf in Anna Paulowna beschikt het bedrijf inmiddels ook over vestigingen in Dirkshorn (1989), Zwaagdijk (2011) en De Goorn (2016), vanuit deze vier vestigingen worden dagelijks vele klanten adequaat en vakkundig geholpen en geadviseerd.

Noord Holland is een agrarisch zeer actieve provincie waarin alle takken van de agrarische sector aanwezig zijn, bloembollen, tuinbouw, akkerbouw, veehouderij, zaadveredeling etc., J. van der Sluis BV is daardoor in de loop der jaren ook bekend geworden met al deze agrarische sectoren in onze provincie.

Loonwerkers

Naast het bedienen van deze agrarische klanten zijn er ook nog veel 'aannemers' actief in Noord Holland. Deze aannemers ofwel Loonwerkers zijn actief in alle genoemde agrarische sectoren, maar ook in de Grond- Weg en Waterbouw en Landschapsonderhoud zoals Gemeentes, natuurgebieden, parken en ander openbaar groen. Ook deze loonwerkers en overheidsinstellingen weten hun weg te vinden naar Van der Sluis.

Groei personeelsbestand

Mechanisatiebedrijf J. van der Sluis is meegegroeid met de eisen van de tijd én de agrarisch actieve provincie Noord Holland. Het is daarom dat het personeelsbestand in de loop van 57 jaar gegroeid is tot ruim 70 personen, een ieder met zijn eigen specialiteit. Dit geld ook voor de acht vertegenwoordigers die bij Van der Sluis werkzaam zijn. Twee van deze vertegenwoordigers zijn dagelijks te vinden bij de veehouderijbedrijven in Noord Holland, Siem Vriend (56) en zijn zoon Arjan Vriend (29).

Kennis en advies

Siem werkt inmiddels al ruim 33 jaar als vertegenwoordiger in de landbouwmechanisatie, hoofdzakelijk in de veehouderijsector. Zijn zoon Arjan is hem het afgelopen jaar gaan helpen om ook de klanten te gaan bezoeken waar Siem niet (meer) aan toe kwam. Beide mannen beschikken over veel kennis rondom de veehouderijmachines en kunnen de klanten daarbij een prima advies geven over een nieuwe trekker, maaier, schudder, hark, voermengwagen et cetera.

Ook voor de veehouderijsector is Kuhn een zeer belangrijke machinefabrikant, zo bouwt Kuhn al vanaf het prille begin van de mechanisatie schijvenmaaiers, schudders, harken, et cetera. Het merk Kuhn heeft een zeer goede reputatie qua kwaliteit en restwaarde, een merk met uitstraling welke J. van der Sluis BV graag verkoopt aan zijn klanten. Naast het merk Kuhn is J. van der Sluis BV ook dealer van Fendt en Valtra tractoren, Linde intern transportmiddelen, en nog enkele andere toonaangevende A- merken.

Meer informatie: www.vandersluisbv.nl