Wie geeft deze mooie dame weer haar eigen plekje?
Wie geeft deze mooie dame weer haar eigen plekje? (Foto: aangeleverd)

Dier van de week

HOORN - Safira is een lieve, gesteriliseerde poes van circa negen jaar oud. Ze is gevonden en had duidelijk lang rondgezworven. Ze was in het begin heel onzeker, maar nu ze weer helemaal opgeknapt en goed gewend is, blijkt ze een superlieve, heel zachtaardige kat te zijn die dolgraag geknuffeld wordt als ze je eenmaal kent.

Ze houdt absoluut niet van andere katten en ze zal het best op haar plek zijn in een rustig huis. Een aandachtspuntje bij Safira is dat ze slecht bespierd is bij haar achterhand. En in haar linkerhak is artrose geconstateerd.

Binnenshuis redt ze zich hier prima mee en ze springt ook gewoon op de krabpaal, maar het dierentehuis wil haar om deze reden wel ergens plaatsen waar ze niet buiten gelaten wordt. Dit zal ze ook prima accepteren. Wie geeft deze mooie dame weer haar eigen plekje?

Kater Bassie, het dier van vorige week, heeft een nieuw thuis gevonden.

Wie interesse heeft in Safira, kan contact opnemen met het Dierentehuis Hoorn: 0229-218197. Het asiel is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn en is dagelijks (behalve zondag) geopend van 13.00 tot 16.00 uur.