Pijn aan de binnenkant van de knie is een aandoening die veel voorkomt en diverse oorzaken kan hebben.
Pijn aan de binnenkant van de knie is een aandoening die veel voorkomt en diverse oorzaken kan hebben. (Foto: aangeleverd)

Pijn binnenzijde knie? De podotherapeut kan helpen

REGIO - Pijn aan de binnenkant van de knie is een aandoening die veel voorkomt en diverse oorzaken kan hebben. De pijn kan acuut optreden door een verdraaiing, botsing of val, maar kan ook constant aanwezig zijn door een chronische klacht.

Bij problemen aan de knie kan je het volgende ervaren: pijn en zwelling aan de binnenkant van de knie, instabiele knie, bewegingsbeperking en pijn bij bewegen, ochtendstijfheid en aanhoudend stijve knie, knie zit 'op slot'. De oorzaken van knieklachten zijn onder andere: overbelasting, een verkeerde knie- of voetstand, afwijkend looppatroon, verkeerd schoeisel of een letsel. Dit heeft tot gevolg bandletsel (kruisbanden, meniscus, gewrichtsbanden), spier- en peesoverbelasting, kraakbeenirritatie, slijtage en botvliesirritatie. De vele soorten knieklachten vragen om een juiste diagnose, om een passende behandeling met snel herstel mogelijk te maken. De podotherapeut kan de oorzaak van de pijnlijke knie achterhalen en opheffen. In verschillende situaties wordt samenwerking met andere zorgverleners gezocht. De behandeling van de podotherapeut kan bestaan uit een (schoen) advies, oefeningen, taping of corrigerende zolen.

De podotherapeut is dé specialist in de voetengezondheidszorg. Meer informatie: www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl .