Afbeelding
Foto: aangeleverd

Opa, ik wil het ook graag leren

'Opa, wilt u het mij ook leren?', vroeg onze Eleonore afgelopen week aan mijn vader, van wie we alweer bijna tien jaar geleden de Westfriese Beurs over hebben genomen. 'U heeft het mama geleerd en mijn grote zus Annelie en nu ben ik 12 jaar en wil ik het ook graag van u leren'. Zo kwam het dat afgelopen Hemelvaartsdag wij een blije Eleonore achter de kassa hadden zitten die onder het trotse toeziend oog van opa haar eerste kassa-ervaring aan het opdoen was bij ons in de winkel. Ze stelde vragen, hielp bij het afrekenen en verzorgde opa met het halen van koffie en koekjes. Toen opa vroeg waarom de koffie niet meer in een plastic bekertje geserveerd werd zei ze: 'Opa, dat is echt zo niet meer van deze tijd! Dat is heel slecht voor het milieu en veroorzaakt plastic soep!'. Eind van de dag vroeg Eleonore aan opa haar rapportcijfer. Ze kreeg een 7,5 van opa en een 8,5 van haarzelf, want het was nog best moeilijk en ze had nog veel te leren, maar ze vond het wel heel erg leuk, werken op de Westfriese Beurs.

Tweede pinksterdag zijn we weer open van 11.00 tot 16.00 uur en Eleonore heeft zich alweer aangemeld als kassière, want dan kan ze goed oefenen en misschien wel een 10 halen. Lieve papa, bedankt dat u als leermeester op wilt treden en nog heel veel meer.

Succes Eleonore!

Nella

De Westfriese Beurs in Oosterblokker: uw marktplaats om de hoek waar de inbrenger tot 60 procent van de opbrengst krijgt. Al 30 jaar lang het adres voor het kopen en verkopen van meubelen en we maken er zoveel verhalen mee dat we ze graag willen delen.