Optredens met een gouden randje, vol herkenbaarheid en herinneringen.
Optredens met een gouden randje, vol herkenbaarheid en herinneringen. (Foto: Sander van Ketel)

Grote namen op Hoornse Stadsfeesten

HOORN - Dit jaar treedt tijdens de Hoornse Stadsfeesten een recordaantal artiesten op. Op tien locaties treden meer dan 130 acts op, variërend van amateurbands, dansgroepen en koren tot meer professionele acts, uit Hoorn maar ook uit binnen- en buitenland.

Dit jaar staan grote namen op de podia. Zo hoef je deze editie niet raar op te kijken als je in het festivalweekend ineens Joe Cocker's rauwe stemgeluid herkent, of jezelf betrapt op het live meezingen met een bekend U2-nummer. Maar ook Prince, Queen en de Beatles doen dit jaar het festival aan. Zoals eenieder weet hebben meerdere van deze muzikanten het aardse bestaan helaas vroegtijdig verlaten. Hun muziek leeft voort, ook tijdens de Hoornse Stadsfeesten.

Tijdens de Stadsfeesten worden uiteenlopende grote namen op eervolle wijze live vertolkt door diverse artiesten. Zo vertolkt Robby Valentine op zondagavond een Tribute to Queen. U22U laat niets te raden over. Zij knallen met nummers van de bekende Ierse band, U2. De band Purple Project brengt iedere keer weer een groots muzikaal eerbetoon met Prince's grootste hits. The Likes rocks op hun geheel eigen wijze The Beatles. Mad Dogs & Englishmen is al geen onbekende meer van de Stadsfeesten en brengt een terechte ode aan één van 's werelds grootste zangers, Joe Cocker. Optredens met een gouden randje, vol herkenbaarheid en herinneringen. Mis deze bijzondere optredens niet en zet ze alvast in de agenda:

14 juni om 23.23 uur Purple Project (Dubbele Buurt - Breed)

15 juni om 21.30 uur U22U (Roode Steen)

15 juni om 22.00 uur Mad Dogs & Englishmen (Westfries Goed Stage, Veemarkt)

16 juni om 18.30 uur The Likes (Roode Steen)

16 juni om 21.30 uur Valentine's Tribute to Queen (Roode Steen)