Hoornse Stadsfeesten goud waard

HOORN - De organisatie van de Hoornse Stadsfeesten laat in samenwerking met 'Ik Hou Van Hoorn' zien dat de Stadsfeesten goud waard zijn. Het wordt dit jaar een festival met een gouden randje.

Op initiatief van het NTBC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen), dat verantwoordelijk is voor de branding en marketing van Nederland in binnen- en buitenland, staat in 2019 'De Gouden Eeuw' centraal. En Hoorn maakt daar deel van uit!

Rijke geschiedenis

Naast Amsterdam zijn juist ook andere VOC-steden, zoals Enkhuizen en Hoorn, nog steeds een levend toonbeeld van deze voor Nederland zeer welvarende periode. De geschiedenis van deze steden is voor veel mensen echter minder bekend. De oude VOC-steden gaan in het jaar 2019 op verschillende manieren samenwerken, met als doel het verhaal te vertellen van de rijke geschiedenis van Nederland in de Gouden Eeuw.

Blauw en goud

Als een van de grootste evenementen van Hoorn mag de Hoornse Stadsfeesten natuurlijk niet ontbreken. In samenwerking met 'Ik Hou Van Hoorn' staat in het Hoornse Stadsfeesten-weekend de Gouden Eeuw centraal. Zo wordt de huisstijl in 2019 aangevuld met de kleuren blauw en goud. Ook is het thema doorgevoerd in het drukwerk en is op alle online uitingen het logo 'Hoorn, Stad van de Gouden Eeuw', terug te zien.

Verkleedtent

Voor de jongste bezoekers is er zondag een Gouden Eeuw-verkleedtent op de Spoorstraat. Zo worden alle bezoekers herinnerd aan de rijke geschiedenis van de stad.