Binnen- en buitenlocaties met meer dan honderd acts

HOORN - De activiteiten van de Hoornse Stadsfeesten vinden plaats op verschillende locaties in de binnenstad van Hoorn, zowel binnen als buiten. De bekendste buitenlocaties zijn de Roode Steen, het Kerkplein, de Dubbele Buurt, de Veemarkt, het Koepoortsplein en de Spoorstraat. Een van de binnenlocaties is Schouwburg Het Park, waar op zondagmiddag de koren hun repertoire ten gehore brengen. De Statenpoort, het oude gemeentehuis van Hoorn, is de locatie waar vele singer-songwriters in intieme sfeer, en veelal akoestisch, hun optreden verzorgen.

Helaas kan de organisatie de Oosterkerk dit jaar niet meenemen als locatie van de Hoornse Stadsfeesten. In de kerk zijn nog steeds restauratiewerkzaamheden gaande.

Westfries Museum

Dit jaar is er een bijzondere locatie: het Westfries Museum. Het is aan het Hoornse Harmonie Orkest de eer om, naast hun optreden op de Roode Steen, hier het publiek te betoveren met hun gouden klanken in de intieme setting van het mooie gebouw. Een bijzonder optreden onder leiding van Wouter Hakhoff.

Passi-plein

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Spoorstraat omgedoopt tot Passi-plein. Een plein dat met hulp van de Rabobank speciaal ingericht wordt voor de jeugd. De optredens worden verzorgd door dj's, dansscholen en musicalverenigingen. Ook komt zondag, in samenwerking met Berend Botje, Partycom, de Spellenhoorn en de Legowinkel, op het Passi-plein een deel van de Hoornse Speeldag terug. Met spellen, springkussens en een Gouden Eeuw-verkleedtent zullen ook de jongste bezoekers zich niet vervelen.

Buitenlocatie de Veemarkt wordt dit jaar in de programmering vermeld als de Westfries Goed Stage. Het makelaarsbedrijf aan de Veemarkt heeft de samenwerking gezocht met de Hoornse Stadsfeesten, en het podium op de Veemarkt 'geadopteerd'. Zij kleden de locatie aan en zorgen er samen café JP Coen voor dat de festivalbezoekers zich daar ook vrijdagavond en zaterdagmiddag helemaal thuis voelen.

Vragen

De centrale post bevindt zich dit jaar weer aan het Kerkplein, aan de kant van Oranje Binnen. Dit is in de eerste plaats tijdens het weekend de thuisbasis van de vele vrijwilligers die mee helpen, maar voor de bezoeker ook de plek voor vragen of het verkrijgen van een programmafolder.