Minoes is een zachtaardige, rustige dame.
Minoes is een zachtaardige, rustige dame. (Foto: aangeleverd)

Dier van de week

HOORN - Minoes is een lieve gesteriliseerde poes van acht jaar oud. Het is een zachtaardige, rustige dame die bij haar eigen mensen graag wil knuffelen en gezellig op schoot komt liggen. Ze is wel een enorme held op sokken en schrikt snel van onverwachte dingen.

Minoes is in het bos gevonden met een grote okselwond, veroorzaakt door haar vlooienbandje. Ze bleek een tijd geleden van haar vorige adres te zijn weggelopen omdat ze heel bang was voor de kinderen. Inmiddels is ze weer helemaal hersteld en nu zoekt het dierentehuis voor haar een absoluut rustig nieuw thuis, bij een eigenaar die bereid is haar lang genoeg binnen te houden tot ze helemaal gewend is.

Minoes had op haar vorige adres vaak last van dunnere ontlasting, maar sinds ze in het asiel op licht verteerbaar voer is gezet (Hill's I/D), is dat helemaal over. Het dierentehuis raadt de nieuwe eigenaar dan ook aan om haar voorlopig op dit voer te houden.

Wie interesse heeft in Minoes, kan contact opnemen met het Dierentehuis Hoorn: 0229-218197. Het asiel is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn en is dagelijks (behalve zondag) geopend van 13.00 tot 16.00 uur.