Het haventerrein in Den Oever wordt omgetoverd tot een culinair walhalla waar de visliefhebber warm voor loopt
Het haventerrein in Den Oever wordt omgetoverd tot een culinair walhalla waar de visliefhebber warm voor loopt (Foto: aangeleverd)

Kom eten, proeven en genieten op VIStival

DEN OEVER - Het haventerrein in Den Oever wordt zaterdag 13 juli omgetoverd tot een culinair walhalla waar de visliefhebber warm voor loopt. Lokale chef-koks én kokkerellende vissers laten zien hoe simpel het bereiden van een oer-Hollands visje is, zoals schol, wijting, tong, Hollandse garnalen en langoustines.

Met de kotters als decor is de vissershaven de ideale plaats om de proeverij te organiseren. Zo kunnen bezoekers verschillende rondvaarten maken - waaronder met een historische aak -, een kijkje nemen op de ZeeVerse Vismarkt of genieten van een zeemanskoor. In de visafslag staat een mooie vis-voeltafel waar een enthousiaste oud-visser belangstellenden met verschillende vissoorten laat kennismaken. Hij vertelt hoe de verschillende vissoorten te herkennen zijn en komt met grappige weetjes en leuke anekdotes. Daarnaast zijn verschillende schaalmodellen van vistuigen te zien en worden netten geboet. Voor de kinderen is er een leuk opdrachtenboekje. Spelenderwijs leren zij van alles over vis en de visserij. En uiteraard mogen de ouders meedoen! Daarnaast is er een leuke interactieve attractie voor de kinderen, een clown en een heuse draaimolen. De gemoedelijke markt bestaat uit circa tachtig tot honderd kraampjes die over het gehele haventerrein verspreid staan. De markt is bekend om zijn diversiteit, streekproducten, kleding, visserij gerelateerde kramen, maar ook de lekkerste foodkramen zijn hier te vinden. Met een lekker drankje erbij van café Tante Pietje kan de dag niet meer stuk. En omdat het dit jaar de tiende keer is, gaat het feest 's avonds nog even gezellig door met livemuziek op het haventerrein.

Meer informatie: www.vistival.nl.