Zaterdag-middagconcert

MEDEMBLIK - Organist Hans Stehouwer geeft zaterdag 13 juli het tweede concert van een serie van zes zaterdagmiddagconcerten op het Pieter Backer-orgel in de Medemblikker Bonifaciuskerk.

Hans laat zich regelmatig horen als organist, voornamelijk in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Bij zijn muzikale activiteiten staat het oeuvre van Johann Sebastian Bach centraal. Daarnaast heeft hij altijd bijzondere aandacht besteed aan de Spaanse en Portugese muziek voor toetsinstrumenten uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw. Het programma dat Hans samenstelde voor het concert in Medemblik bevat werken van onder meer Cabanilles, Bach,de Grigny en Couperin. Het concert begint om 16.00 uur. De ingang van de Bonifaciuskerk aan de Breedstraat is de hele zaterdagmiddag open. Toegang tot het concert is gratis. Aan de uitgang wordt gecollecteerd voor de onkosten.


Kamerkoor

HOORN - Het Westfries Museum aan de Roode Steen is Hoorns museum van de Gouden Eeuw. Het Hoorns Kamerkoor geeft zondag 7 juli in het museum een concert met muziek uit de zestiende en zeventiende eeuw. Het koor brengt onder andere een ode aan de muziek in 'Viva la musica' (Gregor Aichinger) en in 'O, Musica' (Paul Peuerl). Het concert wordt 7 juli twee keer uitgevoerd: om 14.30 en 15.30 uur. Toegang is gratis voor bezoekers van het Westfries Museum; vraag wel een kaartje aan de kassa.