Op zoek naar iemand die een klus in de tuin kan doen tegen een scherpe prijs? De tuinstudenten staan klaar!
Op zoek naar iemand die een klus in de tuin kan doen tegen een scherpe prijs? De tuinstudenten staan klaar! (Foto: aangeleverd)

Tuinstudentaanhuis.nl biedt hulp bij tuinklussen

WIJDENES - Al op jonge leeftijd begon Sjoerd Buitenhuis met tuinklusjes bij buren en mensen in de buurt. Met dit werk kreeg hij het steeds drukker, waardoor hij ook vaker vrienden moest inschakelen. "In die periode zag ik in dat er veel vraag is naar betaalbaar tuinonderhoud en tuinaanleg", vertelt Sjoerd. "Deze vraag komt zowel van oudere als jongere mensen die er zelf niet aan toekomen. Tijdens mijn studie op de HvA heb ik de website Tuinstudentaanhuis.nl opgezet waarmee tuinstudenten, werkende als dienstverlener aan huis, in contact kunnen worden gebracht met particuliere opdrachtgevers."

Vandaag de dag krijgt Tuinstudentaanhuis.nl aanvragen uit het hele land. "Helaas kunnen we nog niet iedereen helpen. We hebben nu studenten in Noord-Holland, Friesland en Gelderland. Voor de mensen buiten deze provincies hebben we sinds kort de website Hovenier-offertes-vergelijken.nl. Op deze site kunnen mensen met een tuinklus gratis offertes krijgen van vier hoveniers waarna ze zelf een keuze kunnen maken."

"Het belangrijkste vind ik dat de opdrachtgevers tevreden zijn als de klus er op zit", gaat Sjoerd verder. "Daarom geven we ook een tevredenheidsgarantie en krijgen de studenten op het Laureliushof in Wijdenes een cursus gericht op klantvriendelijkheid en kwaliteit. Tevens vind ik het fijn dat de studenten nieuwe ervaringen opdoen waar zij later profijt van hebben, nieuwe mensen ontmoeten en goed verdienen als tuinstudent."

De mooiste klus die Sjoerd zelf heeft mogen doen was bij mevrouw Douglas in Amsterdam. "Deze mevrouw was op dat moment ernstig en chronisch ziek, maar ze wilde graag nog van een mooie tuin kunnen genieten. Het was een gigantische klus om de tuin leeg te halen en vervolgens opnieuw in te richten. Na drie dagen was de tuin compleet vernieuwd en de planten en bloemen heeft ze van ons cadeau gehad. Haar reactie met tranen in haar ogen van blijdschap was onvergetelijk. Ze geniet nu ruim twee jaar later nog steeds van haar mooie tuin."

Meer informatie? Kijk op www.tuinstudentaanhuis.nl. Bellen kan ook: 06-21581844.