In en om Kasteel Radboud worden tijdens de zomervakantie diverse activiteiten gehouden.
In en om Kasteel Radboud worden tijdens de zomervakantie diverse activiteiten gehouden. (Foto: Radboud)

Reuring rond Radboud

MEDEMBLIK - De expositie in het museum in Kasteel Radboud is vernieuwd. Dit vertelt het verhaal van de Hollandse strijd tegen de Spaanse overheerser aan de hand van twee hoofdrolspelers; Diego Carillo de Mendoza Pimentel en Diederik van Sonoy.

Diego en Diederik, een geschiedenis met twee gezichten is geheel in stijl met het jaar van de Gouden Eeuw en laat enkele zeer bijzondere stukken zien.

Ook de Piratententoonstelling sluit aan het op het Gouden Eeuw thema.

Tevens zijn er materialen uit de middeleeuwen in het museum te bewonderen, de periode dat Kasteel Radboud is gebouwd.

Speurtocht

De speurtocht voor kinderen is ook vernieuwd en bezoekers kunnen deze zomervakantie kennismaken met een uitgebreide audiotoer vanuit het perspectief van Kasteel Radboud oprichter Floris V en zijn vrouw Beatrijs. Natuurlijk is een persoonlijke rondleiding door een gids ook één van de mogelijkheden. Reserveren is wel gewenst.

Het gezellige café in het kasteel is tijdens openingstijden vrij toegankelijk voor een heerlijk kopje koffie of thee, taart of lunch.

Entree prijzen museum:
vanaf 13 jaar 8 euro
5 tot en met 12 jaar 5 euro

Museumkaarthouders en kinderen tot en met 4 jaar hebben gratis entree. Met een groep komen? Neem voor het bezoek contact op voor de groepskorting, tel. 0227-541960.

Het kasteel is gevestigd aan Oudevaartsgat 8 in Medemblik. Meer weten over de diverse activiteiten in en rond Kasteel Radboud, kijk op www.kasteelradboud.nl.