Zo'n 150 automobielen staan op Superkoopzondag door de hele binnenstad opgesteld.
Zo'n 150 automobielen staan op Superkoopzondag door de hele binnenstad opgesteld. (Foto: aangeleverd)

Hoorns Oldtimerspektakel

HOORN - In de binnenstad van Hoorn vindt op Superkoopzondag 28 juli het Hoorns Oldtimerspektakel plaats. Dit wordt een groots autospektakel met zo'n 150 automobielen die door de hele binnenstad staan opgesteld. Een groot aantal deelnemers is afkomstig uit de regio, maar er komen deelnemers met hele bijzondere auto's uit het hele land naar Hoorn!

Een deskundige jury beoordeelt de auto's in drie bouwjaarcategorieën: tot en met 1950, 1951-1979 en vanaf 1980. De jury kent prijzen toe naar eigen inzicht, dus bijvoorbeeld voor het origineelste geheel, de best gerestaureerde auto of het mooiste geheel van eigenaar/auto.

Defilé

De show wordt rond 16.00 uur afgesloten met een defilé over de Gedempte Turfhaven. Marilyn Monroe lookalike Debra Bakker gaat met de deelnemers op de foto en er is muziek van Huub & Henk. Verder is er de gezellige Zondagse Markt met heerlijke en eerlijke producten. Bij een bezoek aan de Hoornse binnenstad mag de prachtige haven eigenlijk niet overgeslagen worden; dit heerlijke plekje verdient de aandacht. Deze zondag vindt daar de jaarlijkse open-waterzwemwedstrijd Ter Rede van Hoorn plaats.

Meer informatie over de evenementen in Hoorn: www.ikhouvanhoorn.nl.