De Medemblikker meesterpianist Ramon van Engelenhoven sluit de Piano Tour af met een slotconcert.
De Medemblikker meesterpianist Ramon van Engelenhoven sluit de Piano Tour af met een slotconcert. (Foto: aangeleverd)

Zevende Piano Tour Medemblik

MEDEMBLIK - Het gonst zondagmiddag 1 september in Medemblik weer van de pianoklanken: tussen 14.00 en 16.00 uur biedt de zevende Piano Tour Medemblik op elf locaties in de binnenstad van Medemblik 22 pianisten met heel divers repertoire. Het publiek kan genieten van klassiek, jazz, pop, latin, gospel, Braziliaans, bossa nova en ook gevoelige ballads.

De Piano Tour is gratis te bezoeken. Wie om 13.00 uur het openingsconcert bijwoont in de Bonifaciuskerk krijgt meteen het programma met plattegrond mee.

Pianisten

Er zijn weer tien nieuwe pianisten en het niveau is verrassend. Zo komt dit jaar bijvoorbeeld Maurice van Schoonhoven met 'excellent pianistisch vermogen', Emile van Pelt, vertolker van 'New Orleans jazz', het Trio Amsteljazz waarin Ernst Rijkers, Tadeu Duarte met Braziliaanse achtergrond, en de jonge, autodidactische pianist Sem Kramer. Vorig jaar genoot iedere aanwezige van het prachtige, ontroerende spel van Michiel Brinkmann. Hij is er dit jaar weer. Kortom; de pianotour biedt voor ieder wat wils.

Als vanouds sluit Medemblikker meesterpianist Ramon van Engelenhoven de Piano Tour af met een slotconcert. Aan de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Meer informatie: www.bonifaciusmedemblik.nl.