De KinderLoop is vooral bedoeld voor kinderen uit groep 5 tot en met 8, maar jongere of oudere broers of zussen kunnen natuurlijk ook meedoen.
De KinderLoop is vooral bedoeld voor kinderen uit groep 5 tot en met 8, maar jongere of oudere broers of zussen kunnen natuurlijk ook meedoen. (Foto: aangeleverd)

'Wij zijn klaar voor de start!'

BOVENKARSPEL - Een bijzonder evenement vindt in het weekend van 14 en 15 september plaats: de SamenLoop voor Hoop West-Friesland. Tijdens deze loop wordt zoveel mogelijk geld bijeen worden gebracht voor KWF en de inloophuizen. SamenLoop voor Hoop is een prachtig wandelevenement waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang door het Streekbos in Bovenkarspel wandelen. De 24 uur staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Ook is er een special KinderLoop.

Basisscholen uit de buurt die meedoen combineren de KinderLoop vaak met aandacht voor kanker in de klas. De KinderLoop is vooral bedoeld voor kinderen uit groep 5 tot en met 8, maar jongere of oudere broers of zussen kunnen natuurlijk ook meedoen.

Tijdens de SamenLoop laten we zien dat er hoop is en wordt het leven gevierd. Naast allerlei optredens en een braderie is er zondag 15 september om 10.30 uur een KinderLoop. Helaas krijgen in Nederland ongeveer 550 kinderen per jaar kanker en via deze speciale wandeling van 24 minuten kunnen kinderen zich inzetten voor het goede doel. Inschrijven kan vooraf via de link: www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/noord-holland/west-friesland/kinderloop-west-friesland. De kosten zijn drie euro. De kinderen krijgen aan de start een paars SamenLoop-T-shirt en worden begeleid door een volwassene. Aan de finish ontvangen ze nog een aandenken. Een blijvende herinnering aan een bijzondere dag!

Behalve de KinderSamenLoop is er van 11.00 tot 14.00 uur op het kinderplein van alles te doen zoals schminken, stormbaan en leuke spelletjes. Voorafgaand en na afloop van de KinderLoop treden een aantal finalisten van The Voice Kids op. Meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/west-friesland of kijk op Facebook.