Gezocht: enthousiaste voorlezers

REGIO - De Westfriese bibliotheken zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen voorlezen in de periode januari tot en met maart 2020 voor maximaal een half uur per week aan peuters op de kinderopvang. Het gaat om kinderopvanglocaties in Enkhuizen, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Opperdoes, Wervershoof en Wijdenes.

Het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang heeft als doel kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar via de kinderopvang met voorlezen en boeken in aanraking te brengen. 'Voorlezen op locatie' vormt onderdeel van dit programma.

De voorlezers krijgen een goede voorbereiding in de vorm van een workshop, maar ook ondersteuning bij het zoeken van geschikte prentenboeken en contact met een ongetwijfeld leuke club van vrijwilligers.

Dinsdag 15 oktober staat van 9.00 tot 12.30 uur de workshop gepland in de bibliotheek van Hoogkarspel aan de Streekweg. Enthousiast geworden? Kom het voorleesteam versterken. Aanmelden (voor 1 oktober): 0228-743943 of jdip@westfriesebibliotheken.nl.