Gezinnen die een steuntje kunnen gebruiken, kunnen een beroep doen op Home-Start.
Gezinnen die een steuntje kunnen gebruiken, kunnen een beroep doen op Home-Start. (Foto: aangeleverd)

Home-Start: opvoeden gaat niet altijd vanzelf

REGIO - Home-Start is een programma voor lichte opvoedondersteuning voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar, die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Is er geen directe steun in de omgeving te vinden bij buren, familie of vrienden, biedt een vrijwilliger van Home-Start tijdelijk uitkomst.

Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, gaat alleen niet altijd even makkelijk. Meestal lossen ouders de problemen zelf op, bijvoorbeeld ruzie met de kinderen, spanning met een partner, ziekte, weinig contact met familie en vrienden. Het kan van alles zijn. Home-Start is thuis in gezinnen. Een getrainde vrijwilliger, met ervaring in opvoeden, biedt een steuntje in de rug, een luisterend oor en geeft vertrouwen. Vertel welke vragen dwarszitten en waarover tips nodig zijn. Samen optrekken, praten over de alledaagse opvoedproblemen en daarvoor oplossingen zoeken.

Een gezin kan verwachten:

- een vrijwilliger die één dagdeel per week thuiskomt

- persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug

- ondersteuning bij opvoeding van de kinderen

- de kans om contact te leggen met andere ouders

- hulp bij praktische zaken

- vriendschappelijk contact en vertrouwen

Is het nu wat te veel? Je staat er niet alleen voor!

Wie thuis (gratis) ondersteuning nodig heeft en in de gemeente Medemblik woont, neem contact op met Christine Samsom, coördinator van Home-Start, tel. 06-10959288, via home-start.west-friesland@humanitas.nl of www.home-start.nl.