Stolpenoogstfeest 2018.
Stolpenoogstfeest 2018. (Foto: Kenneth Stamp)

Stolpenoogstfeest uitnodiging

Stolpenoogstfeest in Starnmeer

STARNMEER - Het bestuur van de Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp nodigt belangstellenden van harte uit voor het tweede Stolpenoogstfeest op De Buitenwerkplaats, Starnmeerdijk 6 in de Starnmeer. Het Stolpenoogstfeest vindt vrijdag 4 oktober plaats.

Interessante lezingen, een mooie fototentoonstelling en stolpenervaringen vanuit de Stolpencommunity Vierkantdelers wisselen elkaar af in een feestelijke omgeving, waar de aanwezigen elkaar kunnen ontmoeten tijdens een heerlijke lunch van het erf en tijdens de aangeklede borrel aan het eind.

Het programma begint om 12.00 uur. Belangstellenden kunnen de fototentoonstelling 'Leven, wonen, werken in een stolpboerderij' van Kenneth Stamp bewonderen. Er is een buffetlunch en Peter van Zutphen verzorgt het welkomstwoord. Zita Pels, gedeputeerde Cultuur en Erfgoed van de provincie Noord-Holland, komt ook aan het woord. Marinus van Dintel, projectleider Betere Bestemming Boerderij en adviseur cultuurhistorie en monumenten bij Erfgoed Zeeland, verzorgt de lezing 'De eigenaar als hoeder van het agrarisch erfgoed'. Jochem Koelemeijer, tuin- en landschapsontwerper en ondernemer, vertelt over 'De vormtaal van het stolperf en omringend landschap'. Verder is er nog een stolpenquiz en kunnen bezoekers luisteren naar stolpenverhalen van ambassadeurs. De middag is rond 18.00 uur afgelopen.

Kosten: vijftien euro per persoon. Aanmelden: info@boerderijenstichting.nl. Vermeld in de onderwerpregel 'Aanwezig op het Oogstfeest 2019'. Geef ook aan het aantal personen door. Graag aanmelden voor 20 september.

Meer informatie: Angeli Poulssen, 06-22229904 of kijk op www.buitenwerkplaats.nl.