Wie helpt Coco om wat socialer te worden naar soortgenoten?
Wie helpt Coco om wat socialer te worden naar soortgenoten? (Foto: aangeleverd)

Dier van de week

HOORN - Coco is een gecastreerd Maltezer-reutje van drie jaar oud. Het is een vrolijk, druk hondje dat dol is op aandacht en knuffelen. Op zijn vorige adres mocht hij op schoot en op de bank liggen. Met grotere kinderen in huis kan hij goed overweg. Hele kleintjes is hij alleen op visite gewend.

Vrolijke Coco houdt van knuffelen

Coco is gewend dat zijn baasjes thuis zijn en hoefde alleen voor een boodschap soms even alleen thuis te blijven. Dan blafte hij wel. Dit moet dus nog helemaal opgebouwd worden. Coco is naar het asiel gebracht omdat hij bij het uitlaten naar andere honden blaft en soms ook wil happen, waardoor zijn eigenaars het niet meer vertrouwden. Ze durfden hem ook niet los te laten lopen. Het dierentehuis zoekt voor Coco dan ook een nieuwe baas die hem hier goed in begeleidt en hem door het opdoen van positieve ervaringen helpt om wat socialer te worden naar soortgenoten.

Het dier van vorige week, kater Mousie, heeft een nieuw thuis gevonden. Interesse in Coco? Neem contact op met het Dierentehuis Hoorn: 0229-218197. Het asiel is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn en is dagelijks (behalve zondag) geopend van 13.00 tot 16.00 uur.