Jenny Kaagman gaat de showroom beheren en haar werk als ontwerper en stylist uitvoeren, terwijl Johan Rood met zijn zoons Rutger en Jurgen hun werk als woningstoffeerder blijven uitoefenen.
Jenny Kaagman gaat de showroom beheren en haar werk als ontwerper en stylist uitvoeren, terwijl Johan Rood met zijn zoons Rutger en Jurgen hun werk als woningstoffeerder blijven uitoefenen. (Foto: Theo Annes)

Samenwerking moet de klant ontzorgen

Co Schipper

ZWAAG - Samen sta je sterker. Dat bedachten Jenny Kaagman van Roomz by Jenny en Johan Rood van het gelijknamige stofferingsbedrijf en zo worden beide bedrijven samen in één pand gehuisvest, op De Oude Veiling 70a in Zwaag. Het gaat hier om samenwerking en niet om een fusie. Jenny gaat de showroom beheren en haar werk als ontwerper en stylist uitvoeren, terwijl Johan met zijn zoons Rutger en Jurgen hun werk als woningstoffeerder blijven uitoefenen.

Beide bedrijven voegen samen in het nieuwe pand en kunnen zo makkelijk samenwerken om de klant een totaalconcept te kunnen bieden van ontwerp tot het aankleden van de woning. Johan: "Op deze manier kunnen we de verwachting van de klant groter en sterker maken en tegelijkertijd een totaalconcept bieden aan de klanten, zowel particulieren als bedrijven."

Vakkundige adviezen

Rood en Kaagman staan voor vakkundige adviezen en werken met mooie materialen. Jenny benadrukt dat ze alleen met hoogwaardige materialen werkt. Ze denkt met de klant mee en probeert een idee te krijgen welke stijl bij de klant past. Dat doet ze indien nodig met een huisbezoek, om een idee te krijgen van licht en sfeer. Jenny ontwerpt naast interieuren ook de bijpassende meubels. De ontwikkelde interieuren worden vakkundig aangelegd door het bedrijf van Johan, een man met 38 jaar ervaring op het gebied van woningstoffering. Rood voert het hele plaatje uit als het om stoffering gaat, van raambekleding, tot behangen, verven en de aanleg van de bedekking van de vloeren.
Het motto van de ondernemers is het ontzorgen van de klant. Jenny: "We geven eerst advies, en dan het liefst in 3D, maar dat kan ook mondeling. We presenteren de ideeën met materiaal. Op die manier kan ik mijn gedachtegang het beste laten zien." Na een besluit van de klant komt de offerte. Wanneer deze akkoord is wordt het werk uitgevoerd door Johan en zijn zoons. Jenny benadrukt dat er bij hen plek is voor iedere portemonnee. "We kunnen altijd hier iets laten en aan de andere kant er iets bij doen."

De samenwerking kwam tot stand, omdat Johan iemand nodig had in zijn showroom en dan het liefst iemand met verstand van zaken. Rood en Kaagman kenden elkaar al en er werd snel besloten tot een verregaande samenwerking. Die samenwerking gaat gegarandeerd werken. "We hebben ons bestaansrecht inmiddels wel verdiend langs de weg", aldus Johan.

De officiële opening is donderdag 26 en vrijdag 27 september met een leuke openingsactie in oktober in samenwerking met enkele leveranciers. De zaak is straks open op iedere donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Verder kun je altijd terecht op afspraak. Meer informatie: www.roomzbyjenny.nl en www.johanrood.nl .