Open dag dierentehuis

HOORN - Het dierentehuis Hoorn houdt zaterdag 5 oktober haar jaarlijkse open dag. Tussen 13.00 en 16.00 uur kan het publiek een kijkje achter de schermen nemen.

Bezoekers kunnen vragen stellen over het asielwerk en over de mogelijkheden voor pension (vakantieopvang) voor de eigen hond of kat. Er kan natuurlijk kennis gemaakt worden met de aanwezige asieldieren. Kinderen kunnen zich laten schminken.

Hondenschool De Bacchanten geeft demonstraties gehoorzaamheid en daarna mogen bezoekers met hun eigen hond óf met een van de honden van het demoteam ook deze attributen proberen. Bovendien kunnen belangstellenden hun kennis testen en misschien zelfs een prijs winnen door mee te doen aan een quiz over honden en katten.

Ook zijn diverse instanties op dierengebied aanwezig met een informatiestand, zoals bijvoorbeeld de konijnenclub met informatie over het houden en verzorgen van konijnen. Vrijwilligers van het asiel verkopen versgebakken poffertjes en drinken. Verder organiseert het asiel een verkoop van tweedehands dierenspullen.

Het dierentehuis is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn.