Koop Dirk de Wit bonbons en steun het Ouderenfonds.
Koop Dirk de Wit bonbons en steun het Ouderenfonds. (Foto: aangeleverd)

Dirk de Wit Mode steunt Nationaal Ouderenfonds

BOVENKARSPEL – De telefoon rinkelt bij Dirk de Wit Mode. 'Zou u mij op willen halen? Niet met de auto, want ik heb zin in een wandeling naar de winkel.' Deze vraag werd enthousiast beantwoord met 'Natuurlijk mevrouw, we komen eraan!'. Anderhalf uur later wandelde deze weduwe – goed geslaagd in de winkel – weer terug naar huis. Dit verhaal en bijbehorende foto zorgde voor zo veel lieve reacties op Facebook dat de winkel besloot een actie op te zetten.

Al bijna driekwart eeuw toonaangevend in de regio

"De zaak is door onze opa en oma opgericht en is de afgelopen 72 jaar uitgegroeid tot de prachtige zaak die we nu hebben", zegt Nick de Wit. "Dat hebben we ook te danken aan veel klanten die al wat ouder zijn en daarom willen we juist voor deze groep wat terugdoen. Na een paar uur brainstormen kwamen we op het idee om Dirk de Wit bonbons te ontwikkelen, te verkopen en de gehele opbrengst te doneren aan het Ouderenfonds."

Direct enthousiast

Paul en Nick van Chocolate Planet uit Hoogkarspel waren direct enthousiast en ontwikkelden acht ambachtelijke bonbons in een prachtige verpakking. "Deze jongens zijn net gestart met hun onderneming en zijn ontzettend creatief. We vonden het dus een goed plan om juist met deze mannen samen te werken."

Samenwerking met Chocolate Planet

Prachtige foto's

Naast de bonbons bedacht het team van Dirk de Wit nog een mooie actie. Nick: "Om te laten zien dat oudere klanten in onze kleding er schitterend uitzien, hebben via een Facebookoproep hebben we drie koppels gevonden om model te staan. Deze fotoshoot leverde prachtige foto's op!"

Koop Dirk de Wit bonbons en steun het Nationaal Ouderenfonds

De bonbons kosten 9.95 euro en zijn verkrijgbaar in de winkel van Dirk de Wit aan Hoofdstraat 224 in Bovenkarspel. De opbrengst is voor het Nationaal Ouderenfonds.

Kijk voor meer informatie op www.dirkdewitmode.nl.