Tabana Light.
Tabana Light. (Foto: aangeleverd)

Lichteffecten in de avonduren

REGIO - Op het gebied van wonen ziet men elk jaar andere trends. Hoe zit dat in het najaar met lampen in het interieur? Welke designs zijn favoriet? Wat voor kleuren en materialen?

Goudkleurige verlichting gaat samen met veel verschillende woonstijlen. Dat is een van de redenen dat goud en messing lampen erg populair zijn. Ze zijn te combineren met marmer, maar ook met zwart metaal. Goudkleurige lampen kunnen een modern design hebben, maar ook een prachtige aanvulling zijn op een klassieke woonstijl. Ze geven de woonkamer een chique, elegante uitstraling. Maar bovenal zorgen ze voor warmte in het interieur!

Deze trend is al langer gaande, maar zet zich dit jaar sterk voort: mensen zijn gek op lampen waarbij de lichtbron duidelijk zichtbaar is. Industriƫle frames van metaal bijvoorbeeld, met een rijtje kooldraadlook led- lampen als sfeermakers. De warme en bijzondere led-lampen mogen gezien worden!

Geometrische vormen

Verlichting met een geometrisch design doet het goed. Vooral draadstaal lampen laten deze geometrische vormen mooi uitkomen! Dit type verlichting past zowel in een industriƫle woonstijl als in een interieur met Scandinavische design invloeden. Ook met retro meubels kan men vaak goed en leuk combineren.

Slimme verlichting

Tot slot drukt de huidige technologie zijn stempel op de wereld van verlichting. Bewoners vinden het belangrijk als lampen netjes zijn weggewerkt in het plafond, onder de traptreden of in de douchewand. Om ze vervolgens met een verbale opdracht aan de spraakgestuurde assistent op de smartphone vanuit onze luie stoel te bedienen. Slimme verlichting is een must.