Gedeputeerde Zita Pels bekijkt samen met voorzitter BSNH Peter van Zutphen het nieuwe magazine De Stolp.
Gedeputeerde Zita Pels bekijkt samen met voorzitter BSNH Peter van Zutphen het nieuwe magazine De Stolp. (Foto: www.kennethstamp.com)

Jan de Groot krijgt Stolp Award tijdens drukbezocht Stolpenoogstfeest

REGIO - Tijdens het jaarlijkse Stolpenoogstfeest is vrijdag 4 oktober de Stolp Award 2019 uitgereikt aan Jan de Groot uit Midden-Beemster, vanwege zijn verdiensten voor de Stolpboerderijen.

De Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp (BSNH) reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan iemand die zich met bijzonder veel energie heeft ingezet voor de bewustwording rondom stolpen en het behoud ervan. Jan de Groot is bovendien een bron van kennis over stolpen en stolpbewoners en was onder andere betrokken bij het tot stand komen van Agrarisch Museum Westerhem.

Op het Oogstfeest, waar leden van de Stolpencommunity elkaar ontmoetten en lezingen op het gebied van 'Stolp, erf en landschap' kregen voorgeschoteld, sprak ook de gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed van de provincie Noord-Holland Zita Pels haar waardering uit voor de koers van de BSNH, die als doel heeft vooral eigenaren van stolpen te ondersteunen in het duurzaam behoud van hun stolp.

De Stolpencommunity Vierkantdelers is daarvan een van de uitingen, waarbij eigenaren op bijeenkomsten maar ook digitaal kennis uitwisselen en elkaar verder helpen.

Meer informatie: www.stolpencommunity.nl.

Peter van Zutphen reikt Jan de Groot de Stolp Award uit.