Open dagen op Parcival

HOORN - De Westfriese Vrije School Parcival verzorgt basisonderwijs voor kinderen in Hoorn en omringende gemeenten. De kinderen worden gestimuleerd zich intellectueel, sociaal, creatief, muzikaal en ambachtelijk te ontwikkelen. Zij worden niet alleen begeleid in hun kennisontwikkeling, maar in hun gehele ontplooiing tot een zelfstandig individu. Dat resulteert in een goede uitstroom naar voortgezet onderwijs. Verhoudingsgewijs scoren de leerlingen boven gemiddeld.

In groep 1 en 2 wordt spelenderwijs gewerkt aan onder andere taal- en rekenvoorwaarden. Herhaling, ritme en regelmaat gedurende de dag en week geven de kinderen houvast en vertrouwen. Tweemaal per week krijgen de kleuters buitenonderwijs. In de lagere schoolklassen wordt behalve in de bekende vakken zoals rekenen, lezen en taal ook onderwijs gegeven in vreemde talen (Duits en Engels), tuinbouw, schilderen, euritmie (bewegingskunst die uitgaat van ritme, klank, taal en muziek) en toneelspelen. De Parcival maakt onderdeel uit van Hallo Muziek. Elke week krijgen alle klassen muziekles van professionele musici.

De Parcival hecht veel waarde aan een goed sociaal klimaat. Enthousiaste leerkrachten, grote betrokkenheid van ouders en een goed ingericht schoolgebouw zorgen voor een fijne school waar leerlingen kunnen leren en groeien.

Meer weten? Belangstellenden zijn donderdag 7 november van 9.00 tot 10.30 uur van harte welkom tijdens de inloopochtend. Woensdag 15 januari is van 12.00 tot 14.00 uur de open dag. Adres: Nachtegaal 146 in Hoorn. Meer informatie: info@parcival-hoorn.nl en www.parcival-hoorn.nl .

Zie ook de advertentie elders in deze krant.