Met partner WeDriveSolar worden volledig elektrische auto's ingezet.
Met partner WeDriveSolar worden volledig elektrische auto's ingezet. (Foto: aangeleverd)

Het Missiehuis, een landgoed met missie

HOORN - Schijnbaar ongenaakbaar wuiven de hoge takken naar de werkzaamheden op het bouwterrein aan de Blauwe Berg in Hoorn. Achter het historische Missiehuis worden vier woonblokken gebouwd, met drie- en vierkamerappartementen.

Ontwikkelaar De Nijs zet de moderne technologieën om de beloften op het gebied van woongenot op een duurzame manier in te lossen. Uiteraard door het gebruik van hoogwaardige materialen voor een fijn binnenklimaat. Aangevuld met installaties, zoals zonnepanelen, warmtepompen en warmte-terugwinsystemen. Uiteraard worden de appartementen gasloos opgeleverd.

De Nijs is echter veel verder gegaan, door ook een deelautoplan te implementeren. Met partner WeDriveSolar worden volledig elektrische auto's ingezet. Elk appartement krijgt drie jaar lang per maand eenmaal de beschikking over één van de vijf deelauto's. Zonder verdere abonnementskosten kunnen de Renaults ZOE of zelfs een Tesla model 3 middels een gebruiksvriendelijke app gereserveerd worden. Bewoners kunnen zonder verdere verplichtingen zes uur lang en maximaal honderd kilometer gratis gebruikmaken van het wagenpark voor de deur. Extra kilometers kosten een bescheiden 18 eurocent (inclusief energie). Bewoners kunnen ook een abonnement afsluiten, mobiliteit op maat! Dit unieke concept levert grote voordelen voor bewoners, leefomgeving en luchtkwaliteit. Een missie van duurzame schoonheid.

Zaterdag 16 november is de kapel van Het Missiehuis van 11.00 tot 13.00 uur opengesteld voor belangstellenden, met duurzaamheid als thema. WeDriveSolar informeert graag over de mogelijkheden binnen het deelautoplan. Ook het makelaarsteam staat paraat met actuele informatie over de woningtypen, beschikbaarheid en oplevering.