Afbeelding
(Foto: Michiel Ploeg )

Tussen mij en judo staat de Houtribdijk

Jouw hobby verrijkt je leven. Maar wist je dat je ook het leven van anderen ermee kunt verrijken? Mensen met een beperking ervaren vaak een drempel om mee te doen. Samen met jou wordt dat makkelijker. En veel gezelliger. Samen doen, dan?

"Ik ben Michael Keij en woon in Enkhuizen. Mijn grote passie is judo. Vanaf mijn zevende jaar heb ik, met uitzondering van kleine tussenpozen, altijd gejudood. Voor mij, met mijn visuele beperking, heeft judo veel meerwaarde. Ik kan mijzelf verdedigen en leer om meer voor mezelf op te komen. Ik ben me nu druk aan het voorbereiden op het examen voor de eerste dan. Het is belangrijk dat ik hiervoor veel oefen.

Door mijn visuele en auditieve beperking kan ik niet zomaar naar iedere judoschool. Gelukkig heb ik een goede gevonden in Lelystad. Nu zoek ik mensen met een auto die mij daar heen willen brengen. Ik heb iedere woensdagavond les van half acht tot negen uur. Ik vertrek meestal rond half zeven en ben rond tien uur weer thuis. Ik vind het fijn als de chauffeur me even naar binnen begeleidt, maar verder kan ik alles zelf.

Ik heb al twee chauffeurs maar die moeten helaas nog wel eens afzeggen. Ik zoek dus meerdere vrijwilligers, zodat je niet elke week hoeft te rijden. Ik kan je een reiskostenvergoeding geven van twintig euro per keer.

Help jij me mijn passie te volgen? E-mail dan naar mijn persoonlijk begeleider Merel Groen: merel.groen@esdege-reigersdaal.nl. Of bel naar: 0228-3219181/06-10487705

Esdégé-Reigersdaal ondersteunt mensen met een beperking bij het vormgeven van hun eigen leven. Omdat iedereen gelijkwaardig is en eenieder uniek. Op zoek naar verrijkend vrijwilligerswerk? Ga naar www.werkenbijesdege-reigerdaal.nl