Steven:
Steven: "Ik zocht een technische uitdaging en ben hier helemaal op mijn plek." (Foto: aangeleverd)

Carrièreswitch naar de techniek?

REGIO - Jongeren én mensen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen, kunnen dinsdag 19 november kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. De opleidingen van Tata Steel staan nadrukkelijk ook open voor zij-instromers. Steven van Dijk (34) is zo'n zij-instromer.

Ook zij-instromers welkom bij Tata Steel

Steven is bepaald geen groentje: "Sterker nog: ik ben de oudste van de klas omdat ik als zij-instromer ben begonnen. Een beslissing waar ik echt nog geen seconde spijt van heb gehad. Ik zocht een technische uitdaging en ben hier helemaal op mijn plek. Ik heb een paar jaar gewerkt als assistent shopmanager, maar had daar uiteindelijk geen doorgroeimogelijkheden meer."

Zekerheid

"Ik hoorde dat het mogelijk was geworden om je als 'late' zij-instromer aan te melden. Dat was goed nieuws, want een nieuwe uitdaging is precies wat ik zocht. Ik heb toen meteen gesolliciteerd. Voorlopig focus ik me helemaal op het behalen van mijn mbo-4. Ik ben al op de helft en misschien wil ik wel door met het hbo. Natuurlijk moet ik dat thuis wel goed afstemmen, want we hebben een zoontje van anderhalf. Het is geweldig om als oudere zij-instromer deze kans te krijgen. Hier kan ik me ontwikkelen. De sfeer is heel goed, de begeleiding is geweldig en ik heb de zekerheid van een salaris en een baan."

In gesprek

Voor wie ook een carrièreswitch overweegt: 19 november staan tijdens de open dag van de bedrijfsschool van Tata Steel van 15.00 tot 20.30 uur de deuren open. Bezoekers kunnen daar in gesprek gaan met leerlingen.