De winkel in Hoorn is de afgelopen jaren  uitgebreid van 2200 naar 2500 vierkante meter.
De winkel in Hoorn is de afgelopen jaren uitgebreid van 2200 naar 2500 vierkante meter. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe collectie Bouchier Sport 2000

HOORN - De nieuwste ontwikkelingen qua design en techniek op skigebied; de nieuwste kleding, onder meer van een topmerk als O'Neill; nu ook nóg meer keuze wat betreft de grote maten; en tevens nóg meer comfort qua skischoenen. Het is maar een greep uit het grote en vooral ook nieuwe assortiment van Bouchier Sport 2000 dat tijdens de officiële start van het winterseizoen, zaterdag 23 en zondag 24 november, aan het publiek getoond wordt. Met flink wat kortingen die alleen geldig zijn tijdens dit weekeinde. Doe inspiratie op in de special in deze krant. Om één winactie er alvast uit te lichten: bij besteding van honderd euro ontvangen klanten een gratis all-in entreeticket voor het grootste overdekte skicentrum van Europa in Bottrop.

Met het winteropeningsweekeinde zet het familiebedrijf van Marloes, Leonie, Michel en hun vader en tevens oprichter Guus Bouchier bovendien het tienjarig jubileum luister bij. Officieus mag je er nog wel ruim dertig jaar bij optellen, want Guus Bouchier en zijn broer openden in 1978 hun eerste stoffenwinkel nadat ze vier jaar eerder al in de detailhandel waren gestapt. De broers focusten zich meer en meer op sportartikelen waarbij ze op een gegeven moment winkels in Hoorn, Purmerend en Zaandam hadden. "Je ergens in specialiseren betekent echter ook je centreren", vertelt Guus. "Dat moet omdat winkelen tegenwoordig meer is dan winkelen: je moet een belevingsruimte creëren. Iets wat zo inspireert dat er op verjaardagen over gesproken wordt."

Totaalassortiment

Dat is in Hoorn aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg 7c zeker gelukt: je komt ogen tekort in de winkel die in de afgelopen jaren is uitgebreid van 2200 naar 2500 vierkante meter. Natuurlijk, de wintersportartikelen springen eruit. Bouchier is dé Noord-Hollandse specialist op dit gebied, heeft de gehele bovenverdieping ervoor ingericht. Maar ook voor andere sporten biedt de familiezaak een totaalassortiment: je kunt een volwassene of kind voor de voetbal, hockey, tennis, handbal en tot op zekere hoogte ook de zwemsport van top tot teen aankleden. Leonie Bouchier: "Stilstand is achteruitgang. Wij bezoeken ook de toonaangevende beurzen op ons vakgebied, kijken altijd naar verbetering. Dat zie je terug in de kwaliteit van de artikelen."