Jorian:
Jorian: "Groenten en fruit kunnen een walhalla zijn als je weet wat je er allemaal mee kunt doen." (Foto: aangeleverd)

Koken met Jorian

REGIO - Het boek 'Koken met Jorian' van Jorian Overmars is onlangs verschenen. Ruim twintig jaar werkte zij mee in de groente- en fruitzaak van haar man, die diverse markten vertegenwoordigde in Noord-Holland. Jaar in jaar uit werd Jorian omringd door groenten en fruit. "Al deze verschillende soorten groenten en fruit kunnen een walhalla zijn als je weet wat je er allemaal mee kunt doen", aldus Jorian.

Mail en win een kookboek

Bij de kraam kreeg Jorian regelmatig de vraag: 'wat is er op dit moment lekker en wat zal ik vanavond eten?'. "Zo is bij mij de kiem gelegd om mijn passie voor gezond en lekker koken met verse seizoenproducten te delen met mijn klanten. Ongeveer tien jaar geleden ben ik begonnen met het verkopen van ingrediƫnten van Thaise pompoensoep in tasjes, uiteraard met het recept erbij. Een heel groot succes. Vlak daarna volgden de tasjes met de ingrediƫnten en recept van de geroosterde groente. Wederom een succes. Dit was voor mij een aanleiding om door te gaan, om mijn klanten een plezier te doen." In de loop der jaren bouwde Jorian een mooie verzameling van allerlei recepten op. "Ik krijg nog steeds de vraag van (vroegere) klanten naar mijn recepten. En dit heeft mij doen besluiten om een aantal recepten te bundelen in dit kookboek. Met dit boek wil ik laten zien dat je met goede en pure producten heel veel lekkere maaltijden kunt maken, die echt niet moeilijk zijn."

Het kookboek is te koop via de website: www.kokenmetjorian.nl.

Kans maken op een exemplaar van 'Koken met Jorian'? West-Friesland/Groene Hart op Zondag mag twee exemplaren weggeven. Stuur uiterlijk dinsdag 26 november een mailtje naar redactie.wfr@rodi.nl. Vermeld daarin uw naam, adres en woonplaats en vertel erbij waarom u dit boek graag wilt winnen. De winnaars krijgen het boek thuis gestuurd.