Jan Scholtens (rechts) en zijn zoon.
Jan Scholtens (rechts) en zijn zoon. (Foto: Evert Ruis)

Stofferen in goede handen bij Scholtens & Zoon

PURMEREND - Opa, zoon, kleinzoon en nu ook achterkleinzoon zitten samen al meer dan 70 jaar in het vak. We hebben het over het echte familiebedrijf Meubelstoffeerderij Scholtens. De mannen stofferen en restaureren al generaties lang op ambachtelijke wijze en met veel liefde voor het vak.

Bedrijf komt thuis voor advies en prijsopgave

Bij Scholtens & Zoon staat kwaliteit, vakmanschap en oog voor detail hoog in het vaandel. Het bedrijf werkt zowel voor particulier als horeca.

"Nog niet zo lang geleden mochten we de kamer van burgemeester Bijl van Purmerend helemaal voorzien van nieuwe stoffering. En ik geef toe dat ik daar best een beetje trots op ben", aldus Jan Scholtens.

Een andere eervolle klus was het herstellen van ruim 140 stoelen voor Filmhuis Purmerend. Binnen een week was deze klus geklaard. Net zoals het opnieuw stofferen van design banken en stoelen van merken als Leolux, Rolf Benz en Gispen. "Dat zijn de mooiste klussen. Kwaliteitsmeubelen zijn altijd de moeite waard om te stofferen of te herstellen. Dat is ook het geval met meubelen die een grote emotionele waarde hebben."

De werkwijze van het familiebedrijf is als volgt: men werkt op afspraak en komt vrijblijvend bij u thuis voor advies en een prijsopgave op een dag en tijdstip dat het de klant schikt. "Dat werkt voor de klant goed. Makkelijker kunnen wij het niet maken."

Ruim 600 stoffen

De collectie van Scholtens telt meer dan 600 verschillende stoffen en leder. Vermeldenswaardig zijn de merken Jab, Ploeg, Lancier en Buvutex.

Bel voor meer info of het maken van een afspraak kan men bellen met 0229 31 30 56 of 06 27 26 02 22. Of kijk op meubelstoffeerderijscholtens.nl