Markante stadsgenoten en gerenommeerde bedrijven vertellen hun eigen verhaal in 'Typisch Hoorn'.
Markante stadsgenoten en gerenommeerde bedrijven vertellen hun eigen verhaal in 'Typisch Hoorn'. (Foto: aangeleverd)

'Typisch Hoorn': stad vol verhalen

HOORN - Hoorn: stad van de gouden eeuw. Een stad vol verhalen, met een centrum waar in ieder straatje nostalgie hangt. Een stad ook die fors groeide, maar dankzij de nuchtere West-Friese mentaliteit toch altijd een beetje dorps is gebleven. En of je nu Horinees of Hoornaar bent, je hart eraan verpanden is niet moeilijk. De havens, het Markermeer, de prachtige oude panden, de reuring op de Roode Steen, de talloze evenementen: ze máken Hoorn. Maar vooral de mensen uit Hoorn maken Hoorn natuurlijk. Een aantal van hen, particulieren en bedrijven, zijn verzameld in het boek 'Typisch Hoorn'.

Mail en win een exemplaar

In navolging op eerdere succesvolle uitgaven 'Typisch Langedijk' (2016) en 'Typisch Alkmaar' (2018) is het nu de eer aan Hoorn om te worden voorgesteld in een schitterend boek. 'Typisch Hoorn' biedt een gevarieerde weergave van een bonte verzameling aan inwoners, een bruisend verenigingsleven en een florerend ondernemersklimaat. Dit maakt het boek tot een boeiend tijdsdocument met een rijke geschiedenis, waarin markante stadsgenoten en gerenommeerde bedrijven hun eigen verhaal vertellen.

'Typisch Hoorn' is een uitgave van Didit Media. Het boek is voor 21,95 euro exclusief verkrijgbaar bij vijftien DEEN Supermarkten in de regio groot-Hoorn. Ook kan het boek via de webwinkel besteld worden: www.deen.nl/product/typisch-hoorn . Meer informatie: www.typischhoorn.nl.

Kans maken?

West-Friesland / Groene Hart op Zondag mag vijf exemplaren weggeven. Kans maken op 'Typisch Hoorn'? Mail dan uiterlijk dinsdag 3 december naar redactie.wfr@rodi.nl, met vermelding van naam, adres en woonplaats. Vertel ons erbij waarom dit boek in jouw boekenkast thuis hoort!