De Kale Takkenloop vindt plaats in en rondom het Dijkgatbos en Robbenoordbos.
De Kale Takkenloop vindt plaats in en rondom het Dijkgatbos en Robbenoordbos. (Foto: aangeleverd)

Kale Takkenloop in teken van veranderingen in landschap

WIERINGERWERF - De Kale Takkenloop vindt zondag 5 januari plaats in en rondom het Dijkgatbos en Robbenoordbos in de Wieringermeer. De loop wordt mede mogelijk gemaakt door Univé. Dit keer wordt de Kale Takkenloop georganiseerd door Lionsclub Wieringermeer e.o.

Lid van deze club is Ben Tops, organisator van alle voorgaande edities. Hij draagt op deze manier het stokje over. De succesvolle formule wordt zo doorgegeven. Deelnemers worden weer getrakteerd op een lekkere kom snert en roggebrood met spek en een consumptie. En natuurlijk ook op een mooie route met weer een speciaal thema. Na de wandeling kunnen de lopers een vijftien minuten durende presentatie bijwonen van Alexander Klaassen van Vattenfall (voorheen Nuon) over het aan te leggen windpark Wieringermeer. Wandelaars kunnen wandelend een bouwlocatie bezoeken in het Robbenoordbos waar uitleg over de constructie wordt gegeven. Eventueel is die tocht ook met de huifkar mogelijk.

Wintervoedselakkers

Ook valt al wandelend te zien wat de functie is van wintervoedselakkers langs akkerbouwpercelen, of hoe andere plannen rond het Robbenoordbos effect hebben op de natuur en leefbaarheid voor mens dier. Nadere informatie hierover volgt nog, evenals de exacte routes (korte circa vijf, middel circa tien en lang circa twintig).

Inschrijven

De leden van de Lionsclub worden geassisteerd door veel vrijwilligers waaronder leden van de Soroptimisten. Starten kan tussen 09.30 en 11.00 uur vanaf de Snippenwei aan de Noorderdijkweg 23a in Wieringerwerf. Inschrijven voor dit familie-event kan via www.sfeerwandeling.nl.