Afbeelding
(Foto: Faralda Houthuijsen)

Verborgen kunstenaar aan het woord

Mandak Azizi

SCHAGEN - Mandak Azizi (verbonden aan Stichting Kunst in de Kas) schittert in 't boek 'Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw' met zijn kunstwerk 'Verandering', geïnspireerd door Dalí, Van Gogh en Rembrandt.

"De gouden eeuw maakt me gelukkig. De kunst bloeide toen op. Kunstenaars veranderden de toon van hun werk en moderniseerden de kunst ingrijpend. Ik zie de gouden eeuw als een periode vol succes waarin alles op een slimme manier in goede banen werd geleid; natuurlijk na de nodige ontberingen."

"Ik heb tijdens mijn jeugd in Koerdistan in Iran veel maquettes gebouwd voor steden en musea. In Nederland is schilderen echt mijn leven. Ik experimenteer graag met nieuwe schilderstijlen."

"Als ik de gouden eeuw vereenzelvig met een persoon, dan is Rembrandt de eerste die in me op komt. Ik ben zeer geïnteresseerd in zijn werk. De gouden eeuw is een belangrijke periode in de geschiedenis van Nederland, dus daar heb ik wat onderzoek naar gedaan. Mijn 'Verandering' is hier dan ook uit voortgekomen."

Informatie: www.kunstindekas.nl