Bij Peter Koelemeijer Schoenmode heeft de klant veel keuze uit wandelschoenen
Bij Peter Koelemeijer Schoenmode heeft de klant veel keuze uit wandelschoenen (Foto: EH /RM)

Wandelmaand en diverse acties bij Peter Koelemeijer Schoenmode

SPANBROEK – Een op de drie Nederlanders beweegt onvoldoende in de vrije tijd. Om meer te bewegen, zijn drastische veranderingen - zoals een dure sportuitrusting kopen - niet nodig. "Voor uw gezondheid is het goed om dagelijks een halfuur te bewegen, zodanig dat u er een matige tot redelijke inspanning voor moet leveren. U beweegt goed als u er behoorlijk voor moet ademhalen en uw hart sneller gaat kloppen. Het gaat te ver als u niet meer kunt praten zonder buiten adem te raken en u veel tijd nodig heeft om weer bij te komen."

Voldoende lichaamsbeweging verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast remt het botontkalking. Ook gaat de spijsvertering beter en sneller werken. Het heeft een gunstig effect op ouderdomssuikerziekte, omdat de suikerstofwisseling er beter door gaat werken. Wetenschappelijk onderzoek heeft daarnaast aangetoond dat ouderen die meer bewegen sterkere spieren krijgen en daarmee een kleinere kans hebben op vallen en fracturen.

Peter Koelemeijer: "Wat de een leuk vindt, vindt de ander vervelend. Kies daarom een manier die bij u past. Anders is de kans groot dat het bij goede voornemens blijft, of dat u na een paar keer afhaakt." Wat voor soort wandelaar iemand ook is, het plezier dat dat eraan beleefd wordt staat of valt met de juiste wandelschoenen en sokken. "Juist daarin ligt onze grote kracht. Onze zaak is toonaangevend in kennis van zaken wat betreft pasvorm en doelmatigheid van wandelschoenen. Deze maand is er extra aandacht voor de wandelaar. De collectie wandelschoenen is nu groter dan ooit en wij nemen nu extra tijd voor voetmeting en goed advies. Alleen deze maand geven wij bij aankoop van één paar lichtgewicht wandelschoenen speciale wandelsokken (merk Falke) cadeau, ter waarde van 23,95 euro."

Daarnaast maken klanten kans op een paar gratis wandelschoenen en op één van de twee gratis startbewijzen van de Nijmeegse vierdaagse ter waarde van 84 euro. Aan het einde van de maand worden de winnaars getrokken.

Peter Koelemeijer Schoenen, Wuiver 22, Spanbroek, tel. 0226-351585.