George en Jolanda Floris vieren hun zestigjarig bestaan in Obdam.
George en Jolanda Floris vieren hun zestigjarig bestaan in Obdam. (Foto: Vincent de Vries / Rodi Media)

Voor een kwaliteitsfiets, op naar Profile, de fietsspecialist Obdam

OBDAM – Fietsen is heerlijk om te doen in West-Friesland, maar ook gezond. Om er zeker van te zijn dat het een heerlijk ritje wordt, is een bezoekje aan Profile de fietsspecialist Obdam een must. George en Jolanda Floris geven het juiste advies welke fiets bij welke bezigheid past; voor woon-werkverkeer, school, recreatie of sport.

"De ouders van George, Nel en Lau, openden de fietsenwinkel aan de Dorpsstraat in Obdam. Mijn man groeide als het ware op tussen de fietsen", lacht Jolanda. "Hij werd mede-eigenaar in 1977. In 2004 verhuisden we naar dit pand, met een behoorlijke oppervlakte, namelijk 300 m³. De winkel is ruimtelijk opgezet en klanten vinden ervan alles: elektrische en recreatiefietsen, sterke school- en woon-werk fietsen, kinderzitjes en een exclusieve lijn van fietstassen. Kom een kijkje nemen, het assortiment is zeer uitgebreid."

In zestig jaar is de fietswereld veranderd vindt Jolanda: "De beleving is heel anders dan vroeger. Toen was het een gewoon vervoersmiddel. Tegenwoordig willen de mensen langer fietsen. Dat is mogelijk door de E-bike. Daardoor recreëren de jongere ouderen onder ons langer. Ze zijn niet zo gebonden aan huis en fietsen daarom zo vijftig kilometer op een dag en laten de auto staan. Of gewoon even lekker het hoofd leegrijden in een halfuurtje."

Een fiets heeft zorg nodig. "Daar heeft de eigenaar veel baat bij. Achter de winkel is de entree van de werkplaats. Na een onderhoudsbeurt is de fiets weer zo goed als nieuw. Vaak wordt de schoolfiets verwaarloosd, maar om de kinderen veilig naar school te laten gaan, is bijhouden noodzakelijk." In het pand naast de winkel -Burg. de Nijsplein 3- staan voor mensen met een low budget vele tweedehands fietsen. "Omdat het gebouw nog niet verhuurd is, hebben we daar de tijdelijke opslag van fietsen."

Omdat George en Jolanda zijn aangesloten bij Profile, is veel mogelijk. Elke fiets kan besteld worden, sterke acties en aanbiedingen en kwaliteit. "Op www.profiledefietsspecialist.nl staat het uitgebreide assortiment", zegt Jolanda. "Maar wie meer wil weten, staan wij natuurlijk graag te woord in onze winkel aan de Burg.De Nijsplein 7 in Obdam. We zijn ook dealer van Dutch ID. Deze E-bike's zijn hand gebouwd in Beverwijk. De fietsen zijn zeer stabiel, met de nieuwste technieken: snaaraandrijving, navigatie in display, schijfremmen en uitneembare accu in het frame verwerkt. Bij ons op voorraad!"