Burgemeester Posthumus neem 26 maar afscheid van 'zijn' Koggenland.
Burgemeester Posthumus neem 26 maar afscheid van 'zijn' Koggenland. (Foto: Gemeente Koggenland)

"Burgemeester is het mooiste ambt!"

KOGGENLAND - Na een burgemeesterschap van bijna zes jaar neemt Rob Posthumus eind maart afscheid van de gemeente Koggenland. "Ik heb dan de leeftijd bereikt waarop je volgens de wet moet stoppen. Graag neem ik persoonlijk afscheid van de inwoners. Ik nodig alle burgers daarom van harte uit voor de afscheidsreceptie die het college voor mij organiseert."

Afscheidsreceptie burgemeester Posthumus

De receptie wordt dinsdag 26 maart gehouden van 20.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Koggenland, Middenhof 2 in De Goorn.

"Ik heb volop genoten van het zijn van (uw) burgemeester. Ik heb deze tijd als energie-gevend en warm ervaren. Met plezier kijk ik terug op bijzondere ontmoetingen, de betrokkenheid, het enthousiasme, de recht-door-zee mentaliteit en het gemeenschapsgevoel in onze veertien mooie dorpen."

Pensioen

Burgemeester Posthumus heeft veel leuke activiteiten meegemaakt gedurende zijn ambtstermijn, zoals dorpsgesprekken met inwoners in de kernen van Koggenland. Maar vorig jaar kreeg hij ook te maken met een bedreiging. Hij kwam daarmee openlijk naar buiten, want hij vindt dat het geen gewoonte mag worden in Nederland dat burgemeester worden bedreigd. De burgemeester gaat per 1 april op 70 jarige leeftijd met pensioen. Wie afscheid wil nemen? Aanmelden tot en met 17 maart bij het bestuurssecretariaat via bestuurssecretariaat@koggenland.nl.

Cadeautip

Een bijdrage aan een houtwal voor rondom de boerderij waar de burgemeester en zijn partner binnenkort gaan wonen. De gelegenheid voor een woordje richting de burgemeester is beperkt. Neem hierover contact op met de gemeentesecretaris, via a.beuker@koggenland.nl of bel 0229-548402.