Wandelcross

HENSBROEK - Wie zin heeft in een rondje lopen kan zondag 31 maart meedoen met de Leijencross van ARO. Dit kleinschalige sportief en recreatieve evenement vindt plaats rondom het meertje in natuurgebied De Leijen in Hensbroek.

Deelname is gratis en staat open voor iedereen: ARO-leden, leden van andere sportclubs in Obdam, Hensbroek en omgeving, maar ook vrienden, familieleden, klasgenoten, buren of collega's. Het parcours loopt over verharde en onverharde paden in het groene gebied, niet over de openbare weg. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 1,2, 4,6 en 7,7 kilometer: respectievelijk één, drie of vijf rondes om het meer, met al of niet een extra lus. Deelnemers kunnen zich vanaf 09.30 uur inschrijven en omkleden in de gymzaal van Hensbroek, naast het voetbalveld aan 't Ouwe Hof. Vandaar loopt iedereen gezamenlijk rond 10.00 uur naar het grasveld met strandje aan De Leijen. Na een korte warming up starten de lopers van de 1,2 km om 10.30 uur en een kwartier later de anderen.

Na afloop gezellig samen wat drinken en napraten in de gymzaal. Dan worden de uitslagen bekend gemaakt. Alle jonge deelnemers krijgen een medaille; de snelste jongens en meisjes een prijsje.