Een kunstwerk van de hand van Marten Alkema: Excuse me Darling.
Een kunstwerk van de hand van Marten Alkema: Excuse me Darling. (Foto: aangeleverd)

Diverse kunstenaars tonen werk in kerk

Hensbroek - De jaarlijkse groepsexpositie Kunst in de Kerk wordt voor de 25e keer gehouden. De organisatie zorgt voor wederom een afwisselende tentoonstelling met een aantal nieuwe kunstenaars! Dit evenement is altijd genieten voor het kunstminnend publiek. De diversiteit van de exposities zorgt ervoor dat het elk jaar weer anders is. Kunst in de Kerk vindt altijd rond de paasdagen plaats, maar dit keer ook het weekend ervoor.

Jubileumexpositie Kunst in de Kerk

Tijdens deze tentoonstelling is voor het publiek veel te zien: bronzen beelden, glasobjecten, sieraden, keramiek en schilderijen in verschillende technieken. Op www.kunstindekerk.com staat al veel informatie, zodat belangstellenden kunnen kijken wat er zoal geƫxposeerd gaat worden.

Kunstenaars

Katinka Krijgsman maakt olieverfschilderijen: magisch-realistisch werk vol eigenheid waarin de zee, vrouwen en vissen een fascinerende theatervoorstelling spelen.

Marten Alkema creƫert schilderijen: de schilderijen van Marten hebben een eigentijdse stijl, met een balans tussen abstract-expressionisme en CoBrA. Hij werk met acrylverf en spuitbus, aangevuld met diverse technieken en materialen. Ook verwerkt hij karton, stof en niet voor de hand liggende producten in zijn werk.

Wilma Hoebee vormt bronzen beelden: de essentie van Wilma's werk is de natuur, de plek van mens en dier in de natuurlijke orde. Zij weet als geen ander haar vogels en andere dieren hun persoonlijke uitstraling te geven.

Marijke Hessels ontwerpt sieraden: "mijn kunst is om het op waarde te schatten en te verbeelden. Ik ga ermee aan de slag, voeg iets toe of laat iets weg. Zagen, vijlen, scheuren, snijden, boren, schilderen, boetseren en gieten. Zo ontstaan er nieuwe vormen, beelden en voorstellingen met verschillende lagen en een eigen verhaal. Samengebracht in een uniek sieraad of assemblage."

Klaas de Boer maakt keramiek: hij houdt zich bezig met alle facetten van de Keramiek. Draaien, monumentaal werk, Raku en decoreren van aardewerk. Decoreren met de Scraffito techniek. Inspiratiebron is de natuur en oude culturen.

Marian Daems houdt zich ook bezig met keramiek: zij bouwt voertuigen, vaartuigen, mensen en gebouwen uit platen klei. De huid van haar werkstukken is niet glad, maar wordt bewerkt met verschillende soorten klei en structuren. Dit zorgt voor de kenmerkende textuur in haar werk.

Lida Dijkstra-Pastoor ontwerpt glasobjecten): voor Lida is Kunst in de Kerk altijd een thuisexpositie. Als enige vaste exposant en tevens organisator is zij elk jaar aanwezig. Zij toont altijd haar nieuwste glasobjecten tijdens deze expositie.

Openingstijden

Bezoekers zijn van harte welkom bij Kunst in de Kerk: Hensbroeker kerk, kerkweg 2 in Hensbroek. De expositie is te bezichtigen op 13, 14, 20, 21 en 22 april van 12.00 tot 17.00 uur en daarbuiten op telefonische afspraak met Lida Dijkstra, tel. 06-20571436.

Meer informatie is te vinden op www.kunstindekerk.com.