Iedereen is 5 mei van harte welkom om de plantjesmarkt bij het Rundveemuseum te bezoeken.
Iedereen is 5 mei van harte welkom om de plantjesmarkt bij het Rundveemuseum te bezoeken. (Foto: Hanneke de Boer)

Markt bij Rundveemuseum

AARTSWOUD - Op het terrein van het Rundveemuseum wordt zondag 5 mei een plantenruilbeurs gehouden. Tussen 13.00 en 16.30 uur staan diverse liefhebbers hun plantjes en stekkies te ruilen of voor een prikkie van de hand te doen.

Voor bezoekers elk jaar weer een verrassing wat de deelnemers aanbieden. Wel is zeker dat er een grote verscheidenheid aan vaste planten, kruiden, wilde planten en groenteplanten, onder meer tomatenplantjes, paprika's, pepers en courgettes is. Een imker, die heerlijke honing verkoopt, is ook aanwezig en hij vertelt graag over het leven van een bij en zijn bijenvolken.

In de moestuin achter het museumgebouw worden 'vergeten' groenten geplant en gezaaid. Bijna vergeten natuur: dat past uitstekend bij het museum.

De toegang tot de plantenruilbeurs is gratis. Uiteraard is ook het museum te bezoeken. Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie, kijk op www.rundveemuseum.nl.