Piratenkoor De Landlubbers heeft een hoog feestgehalte. Dat laten de leden tijdens het Bevrijdingsfestival zien.
Piratenkoor De Landlubbers heeft een hoog feestgehalte. Dat laten de leden tijdens het Bevrijdingsfestival zien. (Foto: H. Doorn)

'Elk jaar sfeer snuiven bij muziekevenement'

Doorloop voorpagina

"Dat nummer speelt hij hoogstwaarschijnlijk ook op het Bevrijdingsfestival. Daarnaast raakt hij een gevoelige snaar met nummers als 'Wrong' (Novastar) en 'This Town' (Niall Horan). Voor iedereen dé kans om vanaf 14.30 uur kennis te maken met onze eigen Obdamse talent", zegt Hanneke

Seal the Deal

De nieuwe band Seal de Deal is bezet met ervaren muzikanten. Drummer Nienke Borst is Obdammer in hart en nieren. Door het samensmelten van de ervaringen uit de verschillende bands ontstond deze krachtige rockband. De bandleden zingen onder meer covers van Muse, UFO en Van Halen. Rocken in Obdam, beleef het vanaf 15.15 uur mee!

Neil Young Coverband

Hanneke is ook enthousiast over de Neil Young Coverband. "It's all in the name, kan men zeggen, maar daar doen ze de band tekort mee. Ik heb zelden meegemaakt dat ik even in mijn ogen moest wrijven om te constateren dat Neil Young hier echt niet zelf zingt. Van het rustige 'Comes a time' tot het stevige 'Rockin' in a free world', zijn vanaf 16.15 uur te horen."

Original Sesam

Eind 70-er en begin 80-er jaren trad Sesam bijna wekelijks ergens in West-Friesland op. Destijds opgericht door leden van het jongerenkoor uit Wognum. Muzikaal is de band goed op orde en met de sterke frontvrouw Marja Floris wordt elk concert een succesvol feest. De groep treedt in de oude bezetting nog enkele keren per jaar op. "Voor de jonge ouderen onder ons wordt dit een ware flashback naar de 70's, met de prachtige nummers van Shocking Blue en Jefferson Airplane. De band noemt zichzelf liever Original Sesam, wat al aangeeft dat de band nog vol energie op het podium staat te knallen en met recht de perfecte slot act voor het Bevrijdingsfestival is. Dit concert mag u dan ook niet missen!" jubelt Hanneke.

Iedereen is vanaf 13.30 uur van harte welkom en het Bevrijdingsfestival op het Kerkplein is gratis te bezoeken.

Sesam sluit het Bevrijdingsfestival 5 mei af in Obdam. Mis dit niet!