Veel belangstelling tijdens de lezing van Julio Poch.
Veel belangstelling tijdens de lezing van Julio Poch. (Foto: aangeleverd)

Veel belangstelling bij Julio Poch

URSEM - Voor een uitverkochte zaal vertelde Julio Poch, voormalig verkeersvlieger bij Transavia, op 24 april zijn enerverende verhaal. Alle aanwezigen hingen aan zijn lippen toen hij zijn loopbaan als piloot bescheef: eerst de opleiding tot marinevlieger en later werkte hij als gevechtspiloot en kwam hij in de oorlog met de Falklandeilanden terecht.

Hij vertelde over de impact op zijn gezin, de verhuizing naar Nederland, waar hen een beter toekomst wachtte. Zijn ongeloof over zijn arrestatie tijdens zijn laatste vlucht voor zijn pensioen 'Is dit een grap?'

De dubieuze rol van de Nederlandse regering, maar ook die van de Spaanse en Argentijnse regering. Het ging ook over miscommunicatie, terwijl daar tijdens zijn opleiding veel aandacht aan werd besteed. Al met al een vijfjarig proces wat enigszins raakvlak heeft met het proces van Lucia de B. Poch heeft veel interactie met het publiek en de sfeer in het kerkje in Ursem was goed.

Julio heeft geen wraakgevoelens na alle fases die hij inmiddels is doorgegaan: shock, ontkenning, boosheid en aanvaarding. Hij ervaart veel liefde en steun van zijn familie. Hij besloot zijn lezing met de uitspraak: 'Vrijheid is niet vanzelfsprekend!'. Na afloop was er nog tijd voor een gezellige borrel. Er is een mooi bedrag opgehaald voor het onderhoud van het kerkje in Ursem.

Kofferbakmarkt

Rotary Koggenland houdt zondag 25 augustus de jaarlijkse kofferbakmarkt in het dorpsbos in Avenhorn.

De voorbereiding is al in volle gang en de vergunning is inmiddels aangevraagd.

Noteer de datum vast in de agendaof kijk op Facebook.