Autowassen is een belevenis bij Carwash Hoorn

HOORN - Carwash Hoorn is geen normale wasstraat; deze komt uit Las Vegas, met bijhorende show en allure. Sinds een week draaien de borstels en branden de lichtjes op de locatie naast McDonald's en Esso langs de A7 bij Hoorn. "Voor ons is het een droom die uitkomt", laat eigenaar Charl van Zijl weten.

Alles onder één dak achter en grote capaciteit

Carwash Hoorn bestaat uit een vijftig meter lange baan waarlangs lichtgevende en knipperende borden, palen en bogen staan. De bestuurder kan de hele weg ontspannen in de auto blijven zitten om van het feest te genieten. Het is een Amerikaanse wasstraat, door Charl en zijn broer John persoonlijk gekocht op een beurs in Las Vegas.

Charl: "Er zijn meer wasstraten die lichtjes hebben. In Europa worden ze ook gemaakt, maar deze is wel heel uitgebreid en de Amerikaanse sfeer past goed op de locatie." Al negen jaar keken de broers uit naar een geschikt stuk grond. "We zijn heel blij met deze geweldige plek," vervolgt Charl. "Er komt zoveel verkeer langs! Het is ook hartstikke leuk voor kinderen: eerst de auto schoonmaken, daarna gezellig een hamburger eten, of een lekker broodje bij de Esso."

Blinkend schoon

In de straat kunnen per uur tachtig tot honderd auto's blinkend schoon gewassen worden. Per voertuig kost het ruim drie minuten. Na die belevenis kan de klant terecht bij een van de twintig overdekte stofzuigplekken om gratis het interieur van de wagen te zuigen. Ook kunnen klanten daar gebruik maken van een dashboardgun, om het dashboard stofvrij te blazen, en een automatische mattenreiniger.

Als laatste wordt de klant gratis papier aangereikt om de laatste druppels van de sponningen te deppen. Afhankelijk van het gekozen programma, zijn de kosten voor zo'n grondige reiniging acht tot zestien euro. Zelf de bolide wassen hoort ook tot de mogelijkheden. Dat kan in de vijf ruime doe-het-zelf-boxen, waarvan er één ook plaats biedt aan hogere voertuigen. Deze wasboxen zijn 24/7 beschikbaar. Ook komen er wasmachines en een droger. Achttien kilo- en acht kilo-wasmachines en een achttien kilo-droger, waarmee slaapzakken, paardendekens, teamkleding en andere grotere wassen gewassen kunnen worden.

Geniet van deze Amerikaanse wasstraat

Carwash Hoorn heeft een leuke openingsactie: tot 31 mei 2019 kost een ritje door de wasstraat vijf euro. Carwash Hoorn is elke dag open van 08.00 tot 20.00 uur, en zondag van 10.00 tot 20.00. Het adres is Kleine Wijzend 3. Telefoon: 0229-220007. Meer informatie: www.carwashhoorn.nl.