Tijdens de avondwandelvierdaagse in Obdam komen de deelnemers langs prachtige plekjes.
Tijdens de avondwandelvierdaagse in Obdam komen de deelnemers langs prachtige plekjes. (Foto: Kradowsky)

'Vaak komen mensen op paadjes waar ze het bestaan niet van wisten'

OBDAM - Victor Gymsport Vereniging Obdam verzorgt dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni voor de tiende keer de avondwandelvierdaagse van Obdam. Deelnemers wandelen dagelijks vijf of tien kilometer. Begin en eind bij dorpshuis de Brink, Dorpsstraat 155 in Obdam.

Loop mee!

De avondwandelvierdaagse viert dit jaar een jubileum. Het is de tiende keer dat dit evenement wordt gehouden. De organiserende vereniging vierde recent haar zestigjarige jubileum. Ter gelegenheid daarvan is de naam gewijzigd in Victor Gymsport Vereniging Obdam en is voor de club én de avondwandelvierdaagse Obdam een prachtig nieuw logo ontworpen.

Organisatie

De organisatie is in handen van Jos Bakker, Astrid Feld, Marian en Trudy Koning, Gijs de Oude en Jan van Langen. Allemaal al jaren betrokken bij het evenement. Zij worden bijgestaan door ongeveer vijftig vrijwilligers en veertien verkeersregelaars. "We hopen veel wandelaars aan de start te zien en vorig jaar te overtreffen."

Vele deelnemers

Jaarlijks wandelen er tussen de zes- en zevenhonderd deelnemers mee. De kosten om vier dagen mee te wandelen bedragen 3 per persoon. Inschrijven kan via www.victor-obdam.nl. Wie zich vóór 30 mei inschrijft, kan zaterdag 1 juni tussen 10.00 en 12.00 uur de stempelkaart in De Brink ophalen. Dit voorkomt lang wachten, Maar aanmelden is ook mogelijk op dinsdag 4 juni vanaf 18.00 uur en op de andere dagen in De Brink.

Genoeg te doen

Trudy wandelt niet mee. "Dat heb ik nog niet kunnen doen. Wat ik overigens wel jammer vind. Maar de organisatie is té druk. Wel ga ik kijken hoe het onderweg verloopt bij de posten waar iets te zien of te doen is. Even de sfeer proeven. Ik blijf het bijzonder vinden dat wij voor zoveel mensen zo'n evenement verzorgen. Ook ben ik in De Brink en op het Kerkplein te vinden. Er is genoeg te doen!"

Activiteiten

Na afloop worden activiteiten gehouden voor jong en oud rondom De Brink en op het Kerkplein. Omdat het een jubileumjaar is, wordt vrijdag een disco voor de jeugd gehouden in de grote zaal. De jubileumwandeling wordt op een gezellige manier afgesloten.

Kleuren

De organisatie vindt het leuk om kleuren te koppelen aan dit evenement: dinsdag oranje kleding, woensdag rood, donderdag wit en vrijdag blauw.

Uitwaaien

"Wandelen door het dorp is fijn, maar lekker uitwaaien op de dijk langs de ringvaart is heerlijk!" zegt Trudy. "Even lekker je hoofd leegmaken. We doen ons best om mooie routes in elkaar te zetten. Vaak komen mensen op paadjes waar ze het bestaan niet van wisten en dat is helemaal leuk, toch?"

Wie meer informatie wil kan zich wenden tot JHAvanLangen@quicknet.nl of bel 0226-453071 of j.p.koningdeen@hetnet.nl of tel. 06-41085158.