Doe ook mee met de Wielerronde.
Doe ook mee met de Wielerronde. (Foto: Hanneke de Boer)

Doe mee met de wielerronde

AARTSWOUD - De wielerronde Aartswoud wordt zaterdag 8 juni gehouden. Deze wordt al jaren traditiegetrouw verreden voorafgaand aan de Kermis. Deze editie belooft een groot spektakel te worden voor jong en oud, deelnemers en supporters.

De start vindt plaats bij Café de Stompe Toren, aan de Schoolstraat in Aartswoud. Het parcours loopt via de Korte Wuiver naar de Gouwe, waarna de renners de Schoolstraat weer opdraaien richting de finish en het publiek. Een rondje van ongeveer 2,6 kilometer. De deelnemers kunnen diverse prijzen en premies verdienen.

Belangstellenden kunnen zich digitaal inschrijven via www.wielerrondeaartswoud.nl, maar ook op de avond zelf. Dit kan vanaf 18.00 uur tot 19.30 uur in het café. De jeugdwedstrijd begint om 18.45 uur, daaraan kan de jeugd meedoen tot en met 16 jaar. De jongste deelnemers hoeven slechts één ronde te fietsen en de oudere kinderen twee rondes. Inschrijving voor de jeugd is gratis en daarbij krijgen zij een helm en een rugnummer.

De recreantenwedstrijd start om 20.00 uur, deelnemers rijden vijf rondes. De wegwedstrijd gaat dit jaar over tien rondes. Onderweg zijn er premies te verdienen. De prijsuitreiking vindt rond 21.00 uur plaats.

Aansluitend de kermis.