Een merklap van 100 jaar oud, gemaakt door Catharina Appelman uit Wognum. Te zien bij Huis van Oud.
Een merklap van 100 jaar oud, gemaakt door Catharina Appelman uit Wognum. Te zien bij Huis van Oud. (Foto: aangeleverd)

Doe-middag Huis van Oud

WOGNUM - Hoewel het zondag is, wordt op 2 juni volop gewerkt bij het museum Huis van Oud. Maar liefst tien dames laten zien welk 'nuttig handwerk' ze goed beheersen. Dat varieert van sokken stoppen tot spinnen. Tussen 14.00 en 17.00 uur zitten de vrouwen in de stal, op het erf en in het huisje. Ze nemen voorbeelden van hun werk mee en demonstreren hun kunnen. Ook bezoekers kunnen breien en punniken.

De zomertentoonstelling 'Met de hand' bevat allerlei handwerkjes van vroeger en oud gereedschap van de timmerman en de smid. Ook foto's van de voormalige naaischolen van Wognum en Nibbixwoud zijn te bewonderen.

Aan de middag op 2 juni doen mee: Mevrouw Weel (96), Spierdijk - haken, Els Sharabani - kousen breien en stoppen, Toos Doodeman uit Nibbixwoud - sokken breien, Lucy Griffioen, Wognum - haken, Marijke Visser en Gre Koster, beiden uit de Starnmeer - spinnen, Lucy Griffioen, Wognum - haken, Vera Conijn, Wognum en Sonja Bierenbroodspot, Grootebroek - kantklossen, Marja Ootes, Wognum - vilten. Handwerk zoals dat vroeger op school werd gemaakt, is te zien bij het Huis van Oud.

Het museum is gevestigd aan Grote Zomerdijk 33 in Wognum. Elke zondag en tweede pinksterdag open van 14.00 tot 17.00 uur. Entree 1 euro, koffie en thee 1 euro.

Groepen welkom op afspraak (koffie/thee, appeltaart en rondleiding), Bets Tool, tel. 0229-573397 of k.b.tool@outlook.com.