Buiten spelen is belangrijk voor kinderen.
Buiten spelen is belangrijk voor kinderen. (Foto: archief Rodi Media)

Organiseer activiteit Jantje Beton

REGIO - Jantje Beton en Nickelodeon willen van Nederland één grote speelplek maken. De Buitenspeeldag wordt woensdag 12 juni gehouden.

In het hele land hebben al meer dan 548 speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven en gemeenten een activiteit aangemeld. Ook in Noord-Holland wordt op 12 juni volop buiten gespeeld! In de provincie zijn al 68 activiteiten. Maar dat moeten er nog veel meer worden! Help mee deze twaalfde editie tot een nog groter succes te maken. Een speelactiviteit aanmelden kan via www.buitenspeeldag.nl. In Noord-Holland worden al 68 activiteiten georganiseerd.

De Buitenspeeldag in Hoorn heeft als thema de boerderij met bijpassende spelletjes zoals gatenkaas-spel, kikker slaan, appels happen, tractor-race, koemelken, slootjes springen en bloembakjes versieren. Daarnaast gaan kinderen in Haarlem gekke Mona Lisa's schilderen tijdens een schilderworkshop. Dat zijn maar twee van de vele leuke activiteiten die georganiseerd worden in Noord-Holland. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk!

Wie vindt buitenspelen nou niet leuk?! Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaat Nickelodeon elk jaar op zwart tijdens de Buitenspeeldag om het buitenspelen te stimuleren.