Regionale en nationale toppers rijden tijdens het NK inline skaten in Medemblik en Wervershoof.
Regionale en nationale toppers rijden tijdens het NK inline skaten in Medemblik en Wervershoof. Foto: Hidde Muije

Bekende namen tijdens NK inline-skaten

WERVERSHOOF/MEDEMBLIK - Tijdens het Hemelvaartsweekend van 30 mei tot en met 1 juni strijdt de hele Nederlandse inline top om de nationale titels. Diverse afstanden worden 30 en 31 mei verreden op de Sjoerd Huisman Piste in Wervershoof. Het toernooi wordt 1 juni afgesloten met de wegwedstrijden op de Skeelerbaan in Medemblik.

Tijdens het Nederlands kampioenschap worden zowel de sprint- als lange afstandstitels verdeeld. Naast de nationale medailles en titels zijn er ook startplaatsen voor het WK en het EK te verdienen. Nationale toppers zijn aanwezig in beide kernen: Ronald en Michel Mulder en regionale talenten: Kay en Rick Schipper, Janno Botman, Jordy van Workum, Anna van den Bos en Bente Kerkhoff. 41 rijders van de organiserende vereniging Radboud Inline-skating plaatsten zich, verdeeld over vier leeftijdscategorieën vanaf 14 jaar tot senior.

Aanmoediging sporters

De voorbereidingen voor dit NK zijn al maanden geleden gestart en de sporters zijn er klaar voor om te laten zien wat ze kunnen. Aanmoedigen brengt hen tot betere prestaties. Kom langs om de spectaculaire wedstrijden te bekijken en moedig de regionale of nationale helden aan. Entree is gratis.

Meer informatie, zie www.nkinline.nl.